Sari la conținut

Concurs între militari în Bacău. Pompieri din toate judeţele Moldovei se întrec într-un campionat naţional

Timp de două zile, pompierii de la inspectoratele din Moldova participă la un concurs de descarcerare şi acordare a primului ajutor. Sunt simulate tot felul de accidente, iar militarii trebuie să intervină cât mai repede pentru a salva victimele. Una dintre situaţii a constat în salvarea mai multor persoane, victime ale unui accident rutier. Pentru această competiție, pompierii s-au pregătit câte patru ore pe zi, timp de două luni.

Codrin Coliban, comandant echipaj de descarcerare ISU Bacău: "a fost cu emoții chiar dacă suntem pregătiți, chiar dacă avem cazuri reale, suntem oameni ca toți ceilalți, încercăm pe cât posibil să salvăm persoanele aflate în dificultate."

"Proba a fost una dificilă, se poate spune, pentru că nu este nicio intervenție simplă, suntem deja la al patrulea an de competiții, consider că avem cât de cât experiență și am făcut față cu succes," a spus Bogdan Minel, comandant echipaj ISU Bacău.

"Echipajele trebuie să țină cont de mai mulți factori, în primul rând ca starea de sănătate a victimei să nu fie agravată prin procedurile pe care le fac, să fie respectate toate procedurile medicale care sunt în vigoare, dar trebuie să țină cont că este un mod neobișnuit de a promova spiritul de echipă, de a promova noi idei și noi strategii în tehnica de descarcerare și acest lucru în plus pentru noi," a spus Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Este pentru prima dată când această competiție se desfășoară în județul Bacău. La concurs participă șase echipaje de pompieri din toată Moldova. Probele vor continua și mâine.

Pe aceeași temă