Dacă ar fi primari pentru o zi, elevii din Iași ar investi în cultură - și-au trimis deja proiectele la Primăria Iași

Data publicării:
primar pentru o zi

Toţi cei 70 de participanţi i-au scris primarului că ar trebui să organizeze mai multe activităţi culturale pentru ca Iaşiul să aibă şanse să câştige titlul de Capitală culturală europeană.

„Dacă nu putem duce oamenii la cultură, să ducem cultura la oameni prin organizarea de spectacole în aer liber, difuzarea de muzică simfonică în stațiile RATP”, este de părere Ilie Paul, elev al Liceului Alexandru Ioan Cuza.

”Aş organiza evenimentul Ieșenii citesc - o zi a lecturii în aer liber”, a scris in eseu Bianca Crețu, elevă la Şcoala Ionel Teodoreanu.

„Consider că zona Copoului ar trebui să fie o zonă de cultură având în vedere că este Casa Pogor, Biblioteca Mihai Eminescu, este Universitatea Alexandru Ioan Cuza, astfel încât să organizăm diverse conferinţe, prezentări de carte cu persoane de cultură,” a spus Ecaterina Ursache, câștigătoarea premiului I. Pentru că a scris cel mai bun eseu, ea a fost premiată de Primăria din Iaşi cu o diplomă, două CD-uri despre capitala Moldovei, un set de pixuri şi 200 de lei.  

Toate sugestiile care s-au făcut remarcate vor fi puse în aplicare, a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iași: „Sunt idei foarte bune venite de la fiecare. Le-am preluat în materialele care le-am analizat şi, sigur, o parte dintre ele vor fi chiar puse în practică.”

Cinci oraşe din România vor concura pentru titlul de capitală culturală europeană: Iaşi, Cluj, Timişoara, Arad şi Craiova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri