IAŞI. Centru social pentru tineri inaugurat de Ministrul Muncii. R. Plumb a anunţat noi programe pentru tineri instituţionalizaţi

Data publicării:
COPERTA INAUGURARE CENTRU SOCIAL 1 260914

Ministrul Muncii Rovana Plumb, primarul Gheorghe Nichita şi Înalt Prea Sfinţitul Teofan au tăiat panglica centrului social Bucuria, unde urmează să fie cazaţi 26 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 şi 26 de ani, care provin din centrele de plasament. Aceştia vor putea fi cazaţi pentru o perioadă de cel mult trei ani.

“Sunt convins că la numărul mare de tineri care părăsesc centrele de plasament acest centru va fi o binecuvântare pentru ei şi de un real folos. Sperăm că vom găsi şi personalul adecvat cât mai rapid ca să poată face această muncă,” a declarat primarul Gheorghe Nichita.

“Anual, 3.500 de tineri părăsesc centrele de rezidenţă, iar pentru aceştia în decurs de două săptămâni Ministerul Muncii va lansa un nou program în suma de 20 de milioane de euro, un program care le va fi adresat,” a adăugat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

În cadrul centrului multifuncţional, tinerii vor beneficia de tot confortul. Centrul funcţionează în regim de apartament, cu o bucătărie, maşini de spălat şi băi pe fiecare palier. Deşi inaugurată, clădirea nu are încă beneficiari.

“Urmează a fi identificaţi, trebuie completată organigrama după inaugurare şi dăm drumul la treabă. Se va ţine cont de ceea ce vor să facă ei în continuare. Se au în vedere tineri care vor să continue şcoala, care vor să se califice şi care vor să muncească,” a spus Mihai Chirica, viceprimarul municipiului Iaşi.

Tot în cadrul centrului Bucuria 75 de tineri din centrele de plasament din Iaşi vor beneficia de consiliere şi pregătire pentru integrarea pe piaţa muncii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri