Mihai Chirica, despre criza din USL: „Lucrurile se vor rezolva raţional la masa negocierii”

Data publicării:
CONTRE USL 2

Preşedintele executiv al social democraţilor, Liviu Dragnea, îi avertizează pe liberali că pot guverna şi fără ei.

„Nu vrem să excludem PNL, dar, la întrebarea dumneavoastră, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este da. - Credeți că liberalii vor să rupă USL în acest moment? - Sper să nu, dar dacă vor să o facă, să o facă,” este declarația vicepremierului Liviu Dragnea. 

Şi prim-vicecpreşedintele PNL, Klaus Iohannis recunoaşte că Uniunea Social Liberală se confruntă cu cea mai mare criză de la înfiinţarea ei: „Nu am discutat ieșirea de la guvernare. Noi nu putem să acceptăm ca PNL să fie pus pe picior de egalitate cu PC-ul. - Este cea mai acută criză din USL de până acum? - Da. Scad șansele de finalizare cu succes a negocierilor. Noi nu suntem dispuși să renunțăm fiindcă am avut niște solicitări minimale care s-au referit strict la portofoliiole noastre.”

„Relaxarea asta și încăpățânarea cu care Iohannis și PNL spun că nu mai negociază și că PC nu are ce căuta în Guvern mi se pare iresponsabil,” este de părere Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD.  

Disputa din USL a luat amploare odată cu propunerea ca liderul Partidului Conservator, Daniel Constantin, să preia o funcţie de vicepremier odată cu trecerea noii structuri a Guvernului prin Parlament. Parlamentarii PSD au fost convocați, luni, la București, pentru a vota noua structură a Guvernului. Iar convocarea a fost făcută prin sms.

„Lucrurile se vor rezolva raţional la masa negocierii. În orice caz, fiecare dintre părţi are câte un cuvânt de spus, dacă vorbim despre părţi, şi, cu siguranţă, se va alege soluţia optimă pentru români,” a spus Mihai Chirica, preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Iaşi. 

„Nu cred că e oportun, la momentul ăst,a ca această alianţă să se desfiinţeze pe mofturile unora sau altora,” a declarat Sorin Iacoban, deputat PSD.

PSD ameninţă cu ruperea USL, dacă liberalii nu vor accepta formula cu patru vicepremieri, propusă de premierul Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri