Sari la conținut

O ieșeancă, autoarea unui ghid de supraviețuire departe de casă

Diana Ursachi este autoarea volumului „Şi acolo ce-o să faci? Ghidul tău de burse, studii & joburi în străinătate". Un adevărat success editorial înregistrat după o serie de experiențe profesionale, de pe cele mai indepărtate continente.

„Am vrut să fie un ghid mai obiectiv, pragmatic, util pentru că experiența mea poate să nu se aplice tuturor. Aveam intereseul să culeg cât mai multe păreri, să văd dacă ceea ce știu eu este relevant pentru mai multe persoane,” spune jurnalista. 

Diana și-a propus să reușească pe plan profesional şi în străinătate, nu doar în ţară. După ce în 2006 a terminat facultatea la București, a ales să își continue studiile la Budapesta. În 2010 a absolvit programul de MBA al unei universităţi aflate pe locul 23 în lume.

„Am înțăeles că a merge la școală și a învăța nu înseamnă a lua notițe din ceea ce spune profesorul, ci înseamnă efectiv să îți pui mintea la contribuție, să fii creativ, să fii combativ fără agresivitate,” mai spune tânăra.

Cu toate acestea, pentru Diana, Iașiul este locul care înseamnă acasă: „Iașul îmi stârnește o senzație de căldură pentru faptul că aici am prieteni de suflet și pentru că aici m-am născut. Ajung mai rar aici pentru că este atât de departe. E orașul în care știu că mă pot plimba cu plăcere, că pot savura la pas, mai puțin alert decât în București o plimbare, o cafea.”

Întreaga poveste a Dianei Ursachi o aflați astăzi, de la ora 20.00, la emisiunea Turist Acasa de la Digi24 Iași.