Prejudiciu uriaș descoperit într-o comună din Iași de comisarii Curții de Conturi

Data publicării:
CURTEA DE CONTURI 2

De departe, cea mai controversată investiţie din comuna Tansa este o bază sportivă construită în câmp, la marginea satului.

Primarul comunei Tansa a ţinut să construiască o bază sportivă în satul Suhuleţ, cu toate că investiţia a fost declarată neeligibilă. Aşa că a renunţat la asfaltarea drumurilor şi, în urmă cu doi ani, a alocat 430 de mii de lei pentru o sală de sport care nu a fost terminată nici acum. 

Banii au fost cheltuiţi, însă oamenii nu au acum nici bază sportivă şi nici drumuri asfaltate. Pentru locuitori este un chin să meargă pe uliţele din sat pentru că nu există petec de asfalt.

Iar construcţia bazei sportive nu este singura risipă de bani din comuna Tansa descoperită de comisarii Curții de Conturi.

„Referitor la obiectivele de investiţii derulate la nivelul unităţii de învăţământ - valoarea abaterilor de la legalitate şi regularitate care au condus, în fapt, la prejudicierea bugetelor publice a fost estimată la suma de 1.800.000 de lei. Din această sumă, 537.000 de lei reprezintă valoarea lucrărilor facturate pentru care nu s-a prezentat dovada realizării efective,” se arată în raportul Curții de Conturi. 

Primarul şi viceprimarul comunei Tansa nu au putut fi contactaţi pentru a spune cum au fost cheltuiţi banii publici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri