Sari la conținut

Primăria a preluat drumurile naţionale din Iaşi

11 kilometri de Drumuri Naționale vor trece în administrarea Primăriei. Este vorba despre bulevardele Canta, Nicolae Iorga și Bucium. Proiectul a fost aprobat de către consilierii locali și urmează ca municipalitatea să stabilească dacă există fonduri pentru întreținerea acestor drumuri.

Mihai Chirica, primar interimar al municipiului Iași: "s-a aprobat revenirea Drumurilor Naționale care traversează intravilanul municipiului Iași în administrarea municipiului Iași, așa cum prevede ordonanța de urgență 47 pe 1997. Calitatea de administrator îți oferă și drepturi și obligații."

Tot în cadrul ședinței extraordinare, consilierii au cedat un teren de 300 de metri necesar APAVITAL pentru construirea unui bazin de apă. 141 de milioane de euro, din fonduri europene, a primit Regia de Apă pentru modernizarea conductelor și construirea unor bazine de înmagazinare a apei.

"Sperăm că, o dată cu înmagazinarea lui, pe lângă alte conducte și stații de pompare, nu vom mai avea probleme în timpul perioadelor călduroase în zona metropolitană a municipiului Iași," a spus Mihail Doruș, director tehnic APAVITAL Iași.

Lucrările vor fi finalizate până vara viitoare.