Profesorul și elevii care l-au imobilizat pe atentatorul de la universitate, premiați la Seara Valorilor

Data publicării:
profesor bomberban

Reprezentanţii municipalităţii promit o reinventare a evenimentului Seara Valorilor, organizat de 10 ani cu ocazia Sărbătorilor Iaşiului. Locaţia este una nouă - Sala Mare a Teatrului Naţional, iar formatul va fi diferit faţă de anii trecuţi „Între premieri vom avea foarte multe momente artistice. Pentru prima dată pe aceeaşi scenă, într-un spectacol vor fi cele 3 coruri emblematice ale Iaşiului: Corul Conservatorului, corul Filarmonicii şi corul Operei,” a spus Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Şi în acest an vor fi premiaţi ieşenii care au făcut performaţă în diferite domenii, dar va fi şi un premiu pentru curaj şi spirit civic. Acesta va fi oferit decanului de la Facultatea de Eletronică şi Telecomunicaţii, Bogdan Ion, dar şi celor doi studenţi care au reuşit să-l imobilizeze pe bărbatul care a vrut să arunce în aer Universitatea Alexandru Ioan Cuza la începutul lunii iulie.

„Eu personal o văd ca pe o distincţie acordată facultăţii pentru că am fost acolo mai multe cadre didactice, am fost 40 de studenţi care, cu toţii, eu zic că ne-am comportat foarte bine. Mă bucur foarte mult că atentatul nu a reuşit şi sper din toată inima ca acest tip de evenimente să nu se mai repete la facultatea noastră şi în niciun oraş,” a spus pentru Digi24 Iași Bogdan Ion, decanul facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii. 

Seara Valorilor se sărbătorește sâmbătă, de la ora 17.30.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri