Sari la conținut
News Alert

Vot în casele președinților de filială. 72,53% dintre membrii PSD Iași au votat la alegerile interne

În comuna Aroneanu din județul Iași, secția de votare a fost amenajată acasă la președintele organizației comunale. Pe balcon, în frig, trei membri de partid au așteptat ca cei 29 de membri PSD din localitate să se prezinte la vot.

”Nu ne deranjează cu nimic. Ce se întâmplă? Stăm aici în balconul ăsta. Ne întâlnim cu plăcere tot timpul, iar iarna am organizat în sufragerie. În casă am stat,” a explicat Vasile Guzganu, președintele organizației comunale Aroneanu.

”Am votat că trebuia să votăm pe cineva la partid, să fim stabili. Vrem stabilitate și să avem conducător. Fiind singurul, vă dați seama, nu am avut de ales,” spune un alegător.

13.500 de membri de partid au fost chemați să spună "da" sau "nu" singurului candidat pentru președinția structurii centrale a PSD. Dintre aceștia, peste 9.600 au fost să își exprime opțiunea, iar 260 dintre ei i-au spus ”nu” lui Liviu Dragnea.

”Erau doi, trei, aveai de unde să alegi. Erai satisfăcut că ai putut să alegi cel mai bun din cei mai buni.”

”Să ne mai dea și nouă ceva la pensie, măcar au promis că o să ne dea. - Așa a promis domnul Dragnea sau cine a promis? - Nu, nu a promis domnul Dragnea, domnul Ponta,” au spus alegătorii.

Scrutinul pentru alegerea celui de-al șaselea președinte național al PSD este fără precedent. În județul Iași au fost amenajate 97 de secții de vot.