1 Decembrie, motiv de sărbătoare la Aeroportul din Oradea. Va fi inaugurată prima cursă externă a TAROM

Data publicării:
aeroport oradea

"De 1 decembrie inaugurăm prima cursă şi, poate, noul terminal". Este vestea bună pe care preşedintele Consiliului Judeţean Bihor a dat-o în jurnalul Digi24 Oradea de luni. Sandor Pasztor spune că data a fost aleasă pentru ca Oradea să aibă motive în plus de a sărbători Centenarul Marii Uniri.

Primele destinaţii externe anunţate de operatorul român la Oradea sunt Barcelona şi Milano sau Roma, pe aeroporturile principale ale acestor oraşe. Strategia gândită de reprezentanţii TAROM este ca de la Oradea pasagerii să poată ajunge oriunde în lume.

"Discutăm de destinaţii care ne dau posibilitatea de a deschide Oradea pe tot globul. La Barcelona discutăm de aeroportul central, astfel că orădeanul va putea cumpăra acasa bilete până în Statele Unite de exemplu", a declarat Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor.

Negocierile între TAROM şi conducerea CJ Bihor durează de mai bine de şase luni. Data aleasă pentru debutul noilor curse externe de pe aeroportul din Oradea nu este întâmplătoare.

"Noi discutăm de aproximativ o lună de această dată de 1 decembrie. Ar fi un program foarte frumos de ziua naţională să putem inaugura noul terminal cu o cursă internaţională nouă. Ar fi foarte frumos şi suntem ca şi rezolvaţi pe ruta Barcelona, deci am putea începe astfel de 1 decembrie", a spus preşedintele CJ Bihor.

TAROM trece printr-un proces de rentabilizare, iar acest lucru este vizibil în contabilitatea companiei, care a reuşit să termine ultimele luni pe profit. Nici cursele de la Oradea nu vor fi menţinute, decât dacă ele sunt profitabile.

"TAROM nu vine să piardă bani în Oradea. Probabil nu vrea să se îmbogăţească, dar trebuie ca aceste curse să se menţină. Şi dacă lucrurile merg bine, vom diversifica în timp", promite Sandor Pasztor.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri