15 martie, sărbătorită separat de UDMR și PPMT

Data publicării:
stirea 208 20ppmt-55404

La inițiativa Partidului Popular al Marghiarilor din Transilvania, peste 100 de persoane au venit în fața statuii lui Imre Szacsvay din parcul Libertății. Europarlamentarul Laszlo Tokes a ținut un discurs în care s-a referit la o intelegere secreta intre USL și UDMR.

"Guvernul postcomunist Ponta care încearca restaurarea comunista pe tarâm al vieții comunitare cu acest guvern nu ne putem targui privind drepturile noastre.", spune Laszlo Tokes, europarlamentar.

Câteva ore mai târziu, în același loc au venit simpatizanții UDMR, care au ascultat imnul Ungariei și au depus coroane de flori.

" E o bucurie ca putem sarbatori în Oradea alaturi de cei care considera ca acele idealuri mare?e au fost lansate despre libertate, fraternitate, ceea ce s-a spus oi la revolu?ia franceza oi a fost preluat în revolu?iile paooptiste", spune preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon.

"Multe comunita?i pot sa-oi atinga scopul împreuna oi numai discutând împreuna, acesta este mesajul principal al zilei de 15 martie 1848, transpus în 2013, ca trebuie sa discutam", spune Atilla Cseke, deputat UDMR.

Participantii la manifestarile organizate de UDMR s-au dus si in cimitirul municipal la mormantul lui Kazimir Rulikowski, după care s-au mutat în Parcul Bălcescu. Ultima oprire, înainte de ajungerea în parcul Libertății, a fost la biserica Sfântul Ladislau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri