Amendamente peste capul șefilor USL

Data publicării:
stirea 207 20amendament-46575

Chiar dacă au fost sfătuiţi de la nivel central să voteze legea aşa cum este propusă, liberalii care reprezinta Bihorul in Parlament au înaintat două amendamente la bugetul de stat pe 2013. Pe lângă 280 de milioane de euro, necesari pentru finalizarea autostrăzii Transilvania, liberii mai vor 35 de mii de lei pentru extinderea pistei aeroportului din Oradea. Demersul este inutil, după părerea partenerilor de alianţă, şi chiar a fost criticat de prermierul Victor Ponta.

Ioan Mang - președintele PSD Bihor

„Știu că parlamentarii puterii nu fac astfel de gesturi pentru că bugetul e discutat înainte cu liderii politici în USL. E ceea ce se poate scoate, avem un Guvern în care avem încredere și în USL avem încredere. Știm că vor face tot ce e posibil pentru a ne realiza obiectivele".

Reprezentanţii PNL Bihor în Parlament spun că sunt conştienţi de faptul că Bihor nu va vedea sutele de milioane de euro cerute de ei, dar spun că s-au simțit obligați să tragă un semnal de alarmă către miniştrii de resort.

Cristian Bodea - senator PNL de Bihor

„E un mesaj către miniștri că avem nevoie de aceste investiții în Bihor. Vă dați seama că dacă ar da 280 de milioane de euro în Bihor ar înseamna să ia de altundeva. Bugetul a fost negociat deja cu FMI, nu se mai poate modifica".

Valeriu Boeriu - senator PNL de Bihor

„Este un semnal de alarmă că avem aceste două proiecte importante și mă bucur că și alți colegi parlamentari le susțin, și este și o declarație politică a noastră că ne interesează investițiile din acest județ"

Dacă amendamentele depuse de deputaţii şi senatorii naţional-liberali ar fi aprobate, banii care ar veni numai pentru autrostrada Transilvania din judeţ ar reprezenta de o pătrime din bugetul propus pentru 2013 al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri