Sari la conținut

BAIA MARE. Un tânăr a murit în timp ce încerca să-şi salveze prietenul

Duminică seara, în jurul orei 20, trei tineri s-au dus la un bazin de lângă fostul combinat, pe Strada Eliberării, ca să se scalde. Chiar dacă unul dintre ei nu ştia să înoate, ceilalţi ar fi insistat să intre în apă.
Tânărul spune că a fost împins în bazin. Când au văzut că nu ştie să se menţină la suprafaţă, prietenii lui au sărit după el.

"Eu nu ştiam să înot şi le-am spus. Unul m-a împins în apă şi au sărit după mine. Am băut ceva apă", îşi aminteşte tânărul salvat.

Cei doi au reuşit să-l aducă la marginea bazinului. În schimb, unul dintre ei n-a reuşit să iasă din apă şi s-a dus la fund. Speriaţi, tinerii au cerut ajutor şi l-au găsit după un sfert de oră, când l-au scos la mal.

"Când am văzut că celălalt nu ştie înota, am sărit după el. L-am scos, dar el nu a mai ieşit din apă. L-am chemat pe frate-său şi l-am scos bazin, dar nu mai trăia", spune unul dintre supravieţuitori.

Un echipaj SMURD a încercat să-l resusciteze pe tânărul scos din apă, dar după o jumătate de oră medicii au declarat decesul acestuia. Cadavrul băiatului a fost dus la morga Spitalului din Baia Mare pentru efectuarea necropsiei.


Mai multe persoane s-au adunat la locul incidentului şi a fost nevoie de prezenţa jandarmilor ca să calmeze situaţia.

reporter/operator: Kristian Kosa
editor web: Adrian Laboş