Sari la conținut

BASCHET. Le Mans Sarthe - CSM CSU Oradea 72-61, în Basketball Champions League

Liderul grupei B a Basketball Champions League, Le Mans Sarthe, a tremurat pentru victoria de marţi seară, 72-61, obţinută în faţa campioanei României.

După ce a condus aproape întreg meciul, CSM CSU Oradea a cedat în ultimele minute şi a scăpat astfel printre degete prima victorie din grupă în deplasare.

„Am făcut un joc, pentru mine, extrem de slab în ofensivă. Am ratat cu uşurinţă multe aruncări, iar la acest nivel nu poţi emite pretenţii dacă ratezi atâtea aruncări şi cu o aşa uşurinţă", este de părere Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Cu Martin Zeno revenit după o lună de absenţă, Oradea a început bine şi s-a impus în primul sfert cu 18-16. CSM CSU s-a păstrat la conducere şi după al doilea și al treilea sfert şi a intrat în ultima secvenţă cu 51-49 pe tabelă. Însă ratările de sub coş aveau să-i coste pe orădeni.

Cu trei minute înainte de final, Le Mans a restabilit egalitatea, iar americanul Giordan Watson a înscris două coşuri consecutive de trei puncte pentru Le Mans.

„Am pierdut acest joc prin ofensiva noastră şi prin faptul că nu am reuşit să-l blocăm pe Watson în trei situaţii", susţine Cristian Achim.

Fostul jucător al Energiei Târgu Jiu, Giordan Watson, a fost de altfel şi MVP-ul partidei prin cele 24 de puncte marcate.

Redactor: Nicolae Mihalcea
Editor web: Adrian Laboş