Sari la conținut

Caravana Filmelor NexT | Picnic și cinema, sub clar de lună, în Baia Mare

La picnic și la cinema, sub clar de lună. Așa și-au petrecut seara de joi peste 500 de băimăreni, la primele proiecții din cadrul Caravanei Filmelor NexT. De la copii până la bunici, cu toții s-au bucurat de experiența celor șase scurt metraje privite sub cerul liber. Pentru al patrulea an la rând, caravana trece prin mai multe orașe cu cele mai apreciate producții de la ultimele ediții ale Festivalului Internațional NexT.

Scurtmetrajul "Lumina roșie", în regia lui Toma Waszarow, câștigător al Premiului Publicului pentru film străin la Festivalul Internațional Next 2017, a fost cel care a deschis prima seară a Caravanei Filmelor NexT.

"A început în 2014 din dorința noastră de a promova filmele de scurt metraj şi din dorința de a oferi publicului o experiență de cinema mai inedită, în aer liber, la iarbă verde, sub conceptul de "picnic și cinema, sub clar de lună", a precizat Yvonne Irimescu, directorul Societății Culturale NexT.

Anul acesta, Caravana Filmelor NexT prezintă 16 filme de scurt metraj împărțite în 3 seri: cele mai iubite filme din selecția NexT 2017, scurtmetraje românești și seara de Oscar. În Baia Mare, primul din lista celor 7 orașe cuprinse anul acesta în proiect, peste 500 de persoane au răspuns "prezent" invitației la cinema în aer liber.

"Am venit aici cu păturica, cu covrigeii și prietenii."

"Mi se pare o idee foarte bună. Aduce oamenii împreună și este o oportunitate să ieși cu prietenii în oraș."

 "Ești în natură, e seară , e plăcut, e răcoare, nu ești într-o sală, e ceva special, foarte plăcut."

"E foarte plăcut, chiar parcă e mai comod decât în scaun, în fotoliu, la cinema. Ne place, ne relaxează!"

Caravana filmelor NexT va rămâne în Baia Mare până sâmbătă seara. Pe lista destinațiilor urmează Cluj Napoca, Vatra Dornei, Oradea, Sinaia, Brașov și Arad.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă