Sari la conținut
News Alert

Criminal de negăsit. Pe numele lui Adrian Hladii a fost emis un mandat de arestare internaţională

Au trecut mai bine de 48 de ore de când oamenii legii îl caută, fără niciun rezultat, pe bărbatul care şi-a ucis fosta iubită şi a rănit o altă persoană. Poliţiştii bihoreni au mai multe piste pe care le investighează și au primit ajutor de la IGP, de unde au venit doi specialiști. Pe numele lui Adrian Hladii judecătorii Tribunalului Bihor au emis un mandat de arestare în lipsă și a fost dat în urmărire internațională.

Apropiaţii Daliei Duca, tânăra ucisă de Adrian Hladii, spun că cei doi au avut o relaţie timp de 5 ani. Bãrbatul era gelos și nu de puțne ori se purta violent cu Dalia.

Prietenii tinerei povestesc cã în noaptea dinaintea crimei, Hladii ar fi dat târcoale casei în care locuia fata. De fricã aceasta a chemat un prieten de familie ca sã o apere. Același prieten care câteva ore mai târziu a fost și el împușcat, dar a scãpat cu viațã.

Discuție reporter - o prietenă a Daliei Duca
"Prietena: - Ăla (n.r. Adrian Hladii) a dat ture pe lângă casa ei toata noaptea. Că de aceea i-a zis prietenului ei să vină să doarmă la ea. Îi era frică.
Reporter: - Trebuia să sune la Poliție.
Prietena: - Probabil nu s-a gândit la așa tragedie. (...) Ei se tot certau și se împăcau."

Hladii este căsătorit în Italia, unde se află soția lui în vârstă de 30 ani. De acolo, spun anchetatorii, este posibil ca bărbatul să-și fi procurat pistolul de calibrul 9 mm cu care a ucis-o pe Dalia Duca. În memoria acesteia prietenii au postat pe internet un clip cu fotografii de pe contul de Facebook al tinerei.

Adrian Hladii are și un trecut infracțional: el a mai fost anchetat în România, de douã ori pentru furt și o data pentru distrugere. În plus, a fost condamnat în Austria pentru ca ar fi folosit carduri clonate ca sa cumpere diferite bunuri. Potrivit unor informații, exista suspiciuni ca acum ar avea o afacere cu prostituate în Italia.

De 48 de ore el este cel mai vânat om din România.

"Se acţionează cu o echipă complexă formată din procurori, lucrători de poliţie judiciară, medici legişti şi alte forţe de ordine în vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele, dar îndeosebi pentru reperarea şi prinderea autorului, astfel încât să avem o finalitate cât mai rapidă", a declarat pentru Digi24 Oradea Maria Cotrău, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

"Anchetatorii au, în acest moment, două ipoteze de lucru. Fie Adrian Hladii a părăsit ţara cu acte false, fie s-a întors în oraş după ce a abandonat maşina în care se afla trupul fetei ucise pe un câmp de la marginea oraşului", a relatat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Vineri dimineață polițiștii au încercuit o casă de pe strada Cuza Vodă din Oradea, în care se presupunea că s-ar afla Adrian Hladii, însă pista s-a dovedit falsă.

Dacă va fi prins, Hladii va fi acuzat pentru tentativă de omor, omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Anchetatorii iau în calcul și posibilitatea ca omorul să fi fost comis cu premeditare, ceea ce coroborat cu tentativa de crimă, ar putea duce la încarcerarea pe viață a făptașului.

"S-a solicitat emiterea unui mandat de arestare în lipsă, ulterior, un mandat de arestare internaţională, s-a dispus darea în consemn la frontieră şi la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie se efectuează toate demersurile în colaborare cu autorităţile judiciare străine în vederea reperării şi prinderii autorului", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor.

Și fratele mai mare al suspectului a fost în atenția Poliției pentru furt, dar a murit într-un accident acum câțiva ani.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş