Critical Mass | 500 de orădeni au pedalat pentru a cere respect în trafic şi mai multe piste de biciclete

Data actualizării: Data publicării:
CRITICAL_MASS_

Respect în trafic şi mai multe piste de biciclete. Asta au cerut cei aproape 500 de orădeni care au luat parte, duminică, la Critical Mass, un eveniment devenit deja tradiţie în oraş.

Cei aproximativ 500 de bicicliști de toate vârstele au plecat de lângă Spitalul Municipal din Oradea și au parcurs, în coloană, mai multe bulevarde până în fața primăriei.

"Scopul acestui eveniment este de a stimula lumea să pedaleze, e un mod de viață mult mai sănătos pe bicicletă, plus de asta, protejăm natura, noi nu poluăm", susţine Sebastian Miklo, organizator al acțiunii.

Participanții au vrut să transmită un îndemn la mișcare și să-i încurajeze și pe alți orădeni să folosească bicicleta. Cicliştii au atras atenţia atenția autorităților locale că vor mai multe piste de biciclete.

"Primăria să conștientizeze că suntem totuși mulți și aș dori ca măcar pistele ciclabile pe care le avem să fie unite cumva, să nu fie așa de împrăștiate ca să fim obligați să mergem pe trotuar și să deranjăm pietonii."

"Cam toate pistele sunt ocupate, mai ales pe malul Crișului; și să fie ordine în oraș, mai ales ecologie, că dacă vrem ecologie atunci mai mulți ar trebui să mergem pe pistele de biciclete, cu bicicletele."

"Piste ar trebui mai multe, mai ales de la Oradea la Felix ar fi foarte indicat dacă s-ar face."

Critical Mass este o acțiune care se desfășoară în Oradea din 2008, în organizarea Asociației Pro Bikers. Traseul fiecarei manifestări se încheie în fața primăriei, unde participanții ridică bicicletele deasupra capului.

Reporter: Anca Deac
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri