VIDEO. Două avalanșe au blocat Drumul Național 75, în zona Vârtop

Data actualizării: Data publicării:
avalansa jandarmi DN75 1
foto: Jandarmeria Bihor

Drumul Național 75 a fost blocat în această dimineață, în urma producerii a două avalanșe. Blocajul a apărut între Vârtop și Băița, la kilometrul 23.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române, “pe DN 75, în zona localităţii Vârtop, judeţul Bihor, s-a produs o avalanşă ca urmare a creşterii temperaturilor, iar zăpada căzută pe carosabil blochează ambele sensuri de mers. Nu au rezultat victime sau daune materiale, iar în prezent se încearcă remedierea problemei şi degajarea drumului de către autorităţi.”

Autoritățile locale au trimis echipe de muncitori și utilaje în zonă pentru deblocarea drumului. În jurul orei 9:15, traficul a fost reluat, pe un fir alternativ în ambele sensuri.

Se estimează ca în jurul orei 10:30 drumul să fie degajat și circulația să fie reluată.

Și Jandarmeria Bihor a postat imagini de la locul intervenției. "Având în vedere condițiile meteorologice din zonă înregistrate în ultimele zile, prin care peste un strat de zăpadă înghețată s-a așternut un altul proaspăt, se menține riscul producerii unor noi avalanșe", au transmis reprezentanții Jandarmeriei.

foto: Jandarmeria Bihor
foto: Jandarmeria Bihor

"Dacă pentru schiori sau persoane care abordează trasee cu risc de avalanșă sfatul nostru este să păstreze o distanță de minimum 10 metri între ei, acum sfătuim participanții la trafic sa păstreze o distanță cât mai mare între autovehicule, iar în cazul în care văd mașini sau persoane surprinse de avalanșă, să sune de urgență la 112."

DN75 a mai fost blocat de o avalanșă produsă marți, în zona Băița.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri