EXCLUSIV. Un pacient în stare critică, transportat cu un avion militar de la Oradea la Bucureşti

Data publicării:
avion9 d

Bărbatul de 51 de ani, ce a suferit în urma unui acident de muncă multiple traumatisme cerebrale și arsuri pe 30% din corp, trebuia să ajungă de urgenţă la spitalul Floreasca din Capitală. Pentru transportul său a fost luată în calcul folosirea unui elicopter SMURD, care nu a putut însă decola din cauza condițiilor meteorologice.

Singura variantă posibilă a fost utilizarea unei aeronave militare capabile să zboare chiar și în condiții de vreme extremă. 

Secretarul de stat Raed Arafat a fost cel care a solicitat ministerului de Interne aprobarea acestei prime misiuni medicale de salvare de după prăbuşirea avionului cu echipa medicală care venea pentru o prelevare la Oradea.

Echipajul aeronavei a declarat în exclusivitate pentru Digi24 Oradea că misiunea este una foarte importantă și trebuie urmată de altele similare care pot salva viețile celor aflați în satre critică.

Ion Stăiculescu, pilot militar: "Este o perioadă dificilă, de obicei, după ce se întâmplă o catastrofă aeriană. Îmi pare rău pentru colegii mei. Este dificil când primești o astfel de misiune, dar noi suntem pregătiți și tot timpul răspundem afirmativ pentru toate solicitările care le primim. În seara acesta au fost condiții foarte bune de zbor până la Oradea, cu excepția faptului că au mai fost zone de givraj, e inevitabil iarna, dar asta nu trebuie să ne împiedice să executăm misiuni."

reporter: Bogdan Costea
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri