Faţade renovate din banii bisericilor

Data publicării:
fatade-50262

Prima clădire care a fost renovată este cea din strada Republicii numărul 11, care aparţine Episcopiei Ortodoxe. Peste 600 de mii de lei au fost investiţi în refacerea ornamentelor de pe pereţi şi a acoperişului, astfel încât acum turiştii care trec prin centrul oraşului au ce admira. Şi Spitalul Mizericordienilor, aflat sub tutela romano-catolicilor, este aproape finalizat pentru că muncitorii fac ultimele retuşuri. Cei 600 de mii de lei investiţi aici nu au mai intrat în conturile bisericii.

În fiecare an, primăria alocă bani cultelor religioase în funcţie de numărul de credincioşi, doar că din 2011 încoace, sumele au fost folosite pentru refacerea clădirilor pe care le deţin.

"Primăria din bugetul local alocă bani către Administraţia Imobiliară urmând ca noi să licităm lucrările şi să urmărim execuţia lor. Totodată trebuie menţionat că din partea episcopiei ortodoxe, romano-catolice şi reformate au avut câte un reprezentant în comisia de licitaţie cât şi în urmărirea lucrărilor", a declarat Tunde Benyovszki, directorul adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea.

Până la sfârşitul anului, această clădire va arăta ca nouă, spun autorităţile, care au mai identificat alte două imobile de acest fel care urmează să fie renovate anul viitor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri