Gelato Amarena, desertul ideal pentru orice anotimp

Data publicării:
gelato amarena

Chiar dacă în ultimele zile temperaturile au fost mai degrabã obișnuite pentru lunile de toamn ori chiar de iarnă, o gelaterie este locul unde puteți poposi oricând. Mai ales pentru a gusta Gelato Amarena, un produs delicios, asemănător înghețatei. Cu ajutorul a doar câteva ingrediente, este ușor de preparat și e gata în cel mult 20 de minute.

Originar din Italia, Gelato Amarena se prepară după o rețetă veche de mai bine de trei secole. Pe cât de veche e modalitatea de preparare, pe atât e de simplă.

Aveți nevoie de lapte, frișcă cu 35% grăsime, zahăr, sirop de vișine și vișine curățate de sâmburi. Laptele de 3,5% grăsime este adus din Italia și este pasteurizat printr-un procedeu special în cadrul gelateriei. Alături de frișcă, grăsime și zahăr, acesta se amestecă cu ajutorul unei mașinării speciale, asemănătoare cu un malaxor.

"Aici avem îngredientele pentru Fior de Late, pe care o să le punem în mașinăria respectivă, după care vom aștepta aproximativ 15 minute și apoi scoatem înghețata. Temperatura la care se face înghețata este de - 25 de grade, dar aceasta scade și crește", explică Erik Vasas, gelatier.

Cât timp ingredientele sunt amestecate de mașinãrie, gelatierul își pregãtește vișinele și siropul pe care le amestecã într-un bol ținut la rece.

"Acum o să scoatem Fior di Late cu ajutorul unei palete special concepută pentru asta. O să scoatem aproximativ 1 kilogram și jumătate de înghetață și o să o punem în carabina asta care e făcută din inox. Înainte să scoatem înghețată ținem puțin paleta în interior ca să se răcească."

Gelatierul toarnă apoi vișinele și siropul și amestecă mai puțin de un minut până când compoziția se omogenizează.

"Înghețata care am făcut-o o să o introducem în bancul de servire, unde cu ajutorul unei palete o să servim ori la cornet sau la copetă."

Realizată fără conservanți, Gelato Amarena are termen de valabilitate de doar trei zile.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri