Ioan Mang: "E un şantaj al celor de la PNL"

Data actualizării: Data publicării:
Mang santaj PNL

Conducerea Consiliului Judeţean răspunde acuzaţiilor aduse luni de liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan. "Suntem departe de sumele alocate de PNL între 2012 şi 2016 ONG-urilor", a spus Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor. Ioan Mang a acuzat şi el Partidul Naţional Liberal de şantaj.

După ce preşedintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, şi liderul opoziţiei din Consiliul Judeţean, Ionel Avrigeanu, au adus mai multe acuzaţii într-o conferinţă de presă luni, conducerea instituţiei dă replica.

Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor: "PNL Bihor, prin Ilie Bolojan, şantajează Consiliul Judeţean că nu va da, că nu va vota salariile oamenilor dacă nu-i dăm lui bani să îi împartă cum vrea la PNL. Tot ei convoacă mâine (miercuri - n.n.) şi au aprobare pentru un miting în faţa Consiliului Judeţean să protesteze contra conducerii că nu-şi iau salariile. Asta, în limba română, înseamnă ipocrizie."

Conducerea Consiliului susţine că fără un buget votat, instituţia nu mai are bani de salarii şi riscă penalităţi.

Traian Bodea, vicepreşedinte al CJ Bihor: "Riscăm să avem şi vom avea, din păcate, penalităţi la contribuţiile la bugetul de stat. Riscăm să ni se taie curentul, electricitatea de la instituţiile subordonate. Riscăm să avem penalităţi la investiţii, la facturi emise începând din ianuarie până în prezent, pe care nu le-am putut plăti."

Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor: "Ilie Bolojan, preşedintele PNL, astăzi a izolat acest partid în judeţul Bihor.
După ce ne-au anunţat ieri că nu vor vota bugetul, PNL nu mai poate sta la masă cu niciun partid. Poate cu partidul lui Laszlo Tokes, că are consilier de acolo, şi cu USR."

Totodată, preşedintele Consiliului răspunde acuzaţiei făcută de liderul PNL în legătură cu banii daţi către fundaţii şi ONG-uri.

Sandor Pasztor, preşedintele CJ Bihor: "Două milioane de euro s-au dat în mandatul 2012-2016 în acest sens, tot de acest Consiliu Judeţean. Noi, până la această oră, avem undeva până la 700 de mii de euro daţi în doi ani. Ar mai trebui să ajungem la acel nivel."

Pe 25 aprilie are loc o nouă şedinţă a Consiliului Judeţean, la care şi-au anunţat prezenţa şi angajaţi ai unor direcţii, nemulţumiţi că riscă să nu îşi mai ia salariile.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri