Ioan Mang, vicepreședintele CJ Bihor: "Oamenii de afaceri nu vin la Oradea cu avioane low cost"

Data actualizării: Data publicării:
contre cj primarie aeroport oradea

Consiliul Judeţean Bihor îi răspunde primarului Ilie Bolojan care săptămâna trecută a spus că Aeroportul Oradea este un balast pentru dezvoltarea oraşului. Ioan Mang califică atacul drept unul politic şi chiar îl acuză pe edilul orădean că vrea să falimenteze operatorul român. "Oamenii de afaceri nu vin la Oradea în avioane de companii low cost", a mai spus Mang.

„Din Timişoara la Milano, Bergamo. Nu în centrul Milano-ului, ci la Bergamo - dus-întors cu compania Ryanair, low cost, 133,68 euro. Compania TAROM anunţa pentru Italia, de la 99 de euro. De pe Cluj, cu Wizzair, tot companie low cost, bilet către Barcelona, peste o lună, cu bagaj de cală, costul: 235 de euro. TAROM anunţa de la 150 de euro.”

Astfel a încercat să demonstreze Ioan Mang că între tarifele practicate de TAROM şi cele ale companiilor low cost nu sunt diferenţe atât de mari. În plus, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor spune că investitorii nu vor veni la Oradea cu astfel de curse.

„Oamenii de afaceri care vin să dezvolte afaceri în Oradea, nu vin cu curse low cost, în niciun caz. Şi dovadă este faptul că anul trecut pe Aeroportul Oradea au aterizat 250 de curse charter. Majoritatea lor au fost curse cu avioane mici, de mici dimensiuni care aduceau oameni de afaceri din alte ţări.”

Conducerea Consiliului Judeţean poartă discuţii şi cu alte companii aeriene care să opereze curse exterene de pe Aeroportul din Oradea. Deocamdată singura certitudine este TAROM, care de la 1 decembrie va lansa primele zboruri spre Roma, Milano sau Barcelona.

„Suntem în discuţii şi cu companii low cost, dar nu acesta este scopul. Scopul nostru este să asigurăm zboruri externe în siguranţă, cu orare bine definite, pentru toţi cei care vor să vină sau să plece în excursii în străinătate. Să vină în Oradea ca turişti sau ca oameni de afaceri sau ca români care se întorc de la muncă. Şi să poată pleca de la Oradea în diferite colţuri ale lumii”, a spus Ioan Mang, vicepreşedinte al CJ Bihor. “Nu ştiu câte companii vor mai fi doritoare să vină pe Oradea dacă va renunţa la un moment dat TAROM-ul. Pentru că dacă toţi vin aici şi după renunţă, înseamnă că e o problemă.”

Vineri, Ilie Bolojan a atacat conducerea CJ Bihor şi pe cea a aeroportului Oradea pe tema dezvoltării insuficiente a aerogării. Primarul a spus atunci că oraşul are nevoie de curse low-cost pentru a se dezvolta şi că în consiliul de administraţie al aeroportului ar fi ajuns persoane nepregătite.

Mang l-a apărat pe Tibor Bimbo Szuhai, fostul administrator al grădinii zoologice din Oradea, numit de Consiliul Judeţean în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al aeroportului, spunând despre acesta că este un foarte bun manager.

Reporter: Andrada Reşte
Operator: Norbert Hegedus

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri