Sari la conținut
News Alert

Kelemen Hunor, declaraţie la Oradea: UDMR nu intră la guvernare

Aflat luni la Oradea, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis săgeţi către liderii PSD, cărora le cere să înceteze să se mai certe şi să înceapă să guverneze. Liderul Uniunii exclude posibilitatea ca formaţiunea etnicilor maghiari să participe la formarea unui nou Executiv, alături de PSD şi ALDE.

Liderul UDMR a precizat că decizia privind votul pentru noul Guvern va fi luată în 29 ianuarie, în grupurile reunite ale Parlamentului. Atunci, Cabinetul Dăncilă ar urmă să primească votul aleşilor.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Nu ştiu dacă va fi un guvern mai bun sau mai prost. Important este că ar trebui să şi guverneze, fiindcă, în această perioadă de un an de zile şi ultima jumătate a anului mai mult s-au certat decât au guvernat. Ceea ce nu e bine.”

Kelemen Hunor a vorbit şi despre preluarea preşedenţiei Uniunii Europene de către România, în 2019. Preşedintele UDMR consideră că ţara noastră nu este pregătită să conducă forul european.

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR: „Ştim de foarte mulţi ani că urmează să preluăm noi preşedinţia Uniunii Europene dar deocamdată nimeni nu prea spune nimic nici de priorităţile României, nici de pregătirile logistice, nici de pregătirile privind resursa umană. Deci nu suntem pe nicăieri.”

Preşedintele UDMR a fost invitat luni, la Oradea, de Ziua Culturii Maghiare. El a avut o întâlnire cu primarii şi viceprimarii din Bihor ai formaţiunii, după care a participat la o gală la Teatrul "Regina Maria".

Reporter: Adrian Ciucuriţă
Operator: Constantin Gheorghiţă