Sari la conținut

Masă de Crăciun, prin comandă. De sărbători, firmele de catering le oferă clienţilor preparate tradiționale

Orădenii care au renunţat să-şi petreacă zilele dinaintea sărbătorilor în bucătărie au preferat "să luăm mâncare de la o firmă de catering. Mâncarea caldă am pregătit-o acasă, iar cea rece am preferat să fie proaspătă şi adusă în fiecare zi în funcţie de invitaţi", spune un client.

"De Crăciun e o mare provocare să reuşeşti să le îmbini pe toate: gătitul, cadourile, cumpărăturile, lucrul şi atunci preferi să comanzi produsele tradiţionale de undeva", explică altul.

"Sunt obişnuit cu gustul tradiţional de la bunici şi atunci caut sarmalele, caut chiftelele, caut salata de beuf", completează al treilea.

Firmele de catering oferă în această perioadă o varietate de produse tradiționale: sarmale, cârnați, șuncă de casă, cozonaci, toate livrate direct acasă la client.

"Lumea tot mai mult revine la produsele tradiționale. Își doresc produse ca la mama acasă, în principiu, și asta încercăm să le și oferim în perioada sărbătorilor", susţine Sorin Bradea, bucătar-șef.

Telefoanele sună non stop, iar angajații firmelor de catering se străduiesc să facă față comenzilor.

"Vânzările în această perioadă au crescut cu 35 - 40%. E întotdeauna de sărbători o asemenea creștere, oamenii ocupați, mai nou au nevoie de acest ajutor din partea firmelor de catering", a observat Emil Bradea, administratorul unei firme de catering.

Prețul unui platou tradițional începe la 70 de lei și poate ajunge la 250 de lei, în funcție de numărul de porții incluse.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş