Sari la conținut

Negocieri la 240 de metri adâncime. Ministrul pentru dialog social, Liviu Pop, a discutat cu minerii de la Băiţa

Liviu Pop, ministru delegat pentru Dialog Social: "Se vor rezolva toate cele 5 revendicari ale dumneavoastră, vis-a-vis de salarizare, condiţii de muncă şi contract pe perioada nedeterminată pentru acele persoane care au pe perioada determinată."

Promisiunile nu s-au oprit aici.

Maricel Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei: "Am spus dintotdeauna nu se va închide mina, din contră. Noi vrem să deschidem și alte perimetre în România. Se vor angaja cred că dublu minerilor mai ales pentru dolomită, unde avem contracte certe."

Ministrul Liviu Pop susţine că la mijloc ar fi vorba despre o neînţelegere, iar vinovaţii vor plăti: "Trebuie date sancțiuni administrative pentru că sunt probleme administrative și cei care au greșit trebuie să plătească. Președintele ANRM-ului sigur va identifica acele persoane din interiorul instituției care au dezinformat, pentru că a fost o dezinformare gravă."

Minerii nu s-au lăsat însă înduplecaţi.

"- Până acum de 7 zile nu ne-a băgat nimeni în seamă și următoarea e greva foamei. Mai departe știu eu ce se poate întâmpla?!
- Cât credeți că veți rezista?
- Cât vrea Dumnezeu."

În jur de 50 de mineri s-au blocat de șase zile în subteran, alți aproape 80 protestează la suprafață, iar 15 dintre ei au intrat luni în greva foamei.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Pe aceeași temă