Papa Francisc, o surpriză pentru catolici

Data publicării:
stirea 206 20papa-54967

După ce fumul alb a ieşit din hornul de pe Capela Sixtină, catolicii au aşteptat zeci de minute să afle numele noului papă. Liniştea s-a aşternut în piaţa Sfântul Petru când la balcon şi-a făcut apariţia cardinalul argentinian Jorge Bergoglio, al 266-lea suveran pontif. Deşi a candidat şi în 2005 pentru succesiunea lui Ioan paul al doilea, actualul papă nu era acum printre favoriţi.

"O surpriză pentru că este vorba despre un cardinal care nu a intrat în calculele de dinaintea conclavului . Un nume care nu a intrat în calculele de dinaintea conclavului , un nume care nu a ….printre cei favoriți da care din câte cunoaștem totuși deja și la ultimul conclav în 2005 a fost în clacule " ne-a spus PS László Böcskei - episcopul romano-catolic al Oradei

Reprezentantii bisericii catolice din Oradea vad in Papa Francisc un om simplu, care va furniza multe surprize in perioada urmatoare. Pentru greco-catolici, primul suveran pontif iezuit este omul potrivit la timpul potrivit.

"Spun omul potrivit trimis de spiritul sfânt din capătul lumii pentru timpul potrivit și un om simplu, spiritual, profund, pentru niște timpuri răzvrătite" a afirmat PS Virgil Bercea- episcopul greco-catolic al Oradei

Papa Francisc I are 76 de ani şi este primul ocupant de dincolo de Ocean al scaunului Sfântului Petru. Este cunoscut pentru lupta pe care a dus-o împotriva inegalităților sociale și pentru modestia în care trăieste.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri