Radu Fortiș este noul arhitect-șef al Oradei

Data actualizării: Data publicării:
Radu Fortis arhitect sef Oradea
foto: Primăria Oradea

Începând de săptămâna trecută, Instituția Arhitectului Șef din Primăria Oradea este condusă de arhitectul Radu Fortiș. Acesta a fost numit pe 3 octombrie, în urma câștigării concursului organizat la București, de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Radu Fortis arhitect sef Oradea
foto: Primăria Oradea

Radu Fortiș a absolvit, în 1985, Institutul de Arhitectură „Ion Mincu” din București şi a lucrat în domeniul privat, dar și în domeniul universitar, la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Oradea.

O perioadă a fost președintele filialei Bihor a Ordinului Arhitecților din România, iar în prezent este doctorand la Universitatea Tehnică Cluj.

Ca o primă măsură, noul arhitect-şef al oraşului a declarat că va simplifica partea birocratică a muncii.

”Voi urmări implementarea unor mijloace moderne de acces la actele pe care le eliberăm, respectiv certificate de urbanism online, eventual și răspunsuri online la solicitările din Comisia Municipală de Urbanism. E evident că în acest moment există o sprasolicitare a structurilor din compartimentul de urbanism, prin urmare îmi doresc o restructurare a modului de desfășurare a ședințelor CMUAT. Avem în schimb o platformă GIS foarte bine pusă la punct, care ar putea fi mai ușor folosită de specialiști. Astfel, va fi foarte utilă crearea unei platforme online cu acces pentru specialiști, care vor putea astfel să-și descarce informațiile digitale, după modelul obținerii online a unui certificat de carte funciară”, a declarat Radu Forţiş, potrivit unui comunicat al Primăriei orădene.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri