Sari la conținut

S-a deschis sezonul de mountain bike. 400 de ciclişti români și străini au participat la o competiţie în Bihor

UPDATE2: În urma autopsiei s-a stabilit că bărbatul a murit din cauza loviturii de pom. În urma impactului a intrat în stop cardio-respirator și a suferit mai multe lovituri în zona toracelui, care, spun medicii, s-au dovedit incompatibile cu viața.


UPDATE: Întrecerea de la Ineu de Criş a avut parte, din păcate, de un incident tragic. Un concurent de 48 de ani care participa la concurs a murit, după ce, într-o zonă abruptă, a pierdut controlul bicicletei şi s-a lovit de un copac. Bărbatul a suferit un stop cardio-respirator, iar medicii SMURD au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Deocamdată, nu se ştie dacă sportivul a intrat în stop cardio-respirator înainte de accident sau ciocnirea cu arborele i-a cauzat moartea.


Desfășurat la 15 kilometri de Oradea, concursul a fost așteptat atât de sportivi, cât și de cei pentru care ciclismul e doar un hobby.

"Dacă nu ar fi evenimente de genul ăsta din timp în timp, atunci poate că m-aș mai lenevi cu pregătitul; așa sunt evenimente de-a lungul verii și particip la mai multe. Te pregătești, e atmosferă faină, îmi place!"

"Suntem din Ungaria, din Debreţin și am venit cu un grup de prieteni și cu familia. Asta e a treia oară de când venim la Maratonul Probikers."

Cei care s-au simțit mai bine pregătiți au parcurs un traseu de 70 de kilometri. Restul au optat pentru cel de 35 de kilometri.

"Probikers Bike Maraton este debutul în ceea ce privește concursurile, scena competițională. Traseul este unul cu o diferență de nivel de 900 de metri pentru categoria Race și 1600 de metri pentru categoria maraton. Timpul limită este undeva la 3 ore, 3 ore jumătate", a detaliat George Chiș, reprezentant Asociația Sportivă Probikers Bihor.

Printre participanţi s-au aflat şi cicliști aflţai la vârsta claselor primare.

"- Am 9 ani, sunt din Cluj și da, am mai participat.
- Și cum ți se pare ideea de maraton?
- Frumos. Te antrenează într-un fel."

A cincea ediţie a Probikers Bike Maraton a strâns 400 de participanți din România și Ungaria.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves