Sari la conținut

ŞAH. Favoritul principal s-a impus în Cupa Felix Electrofor

Piesele de şah s-au mutat cu repeziciune şi în ediţia 2017 a Cupei Felix Electrofor. La startul turneului de la Oradea au fost prezenţi sportivi de top din România, Ungaria şi Germania.

Favoritul principal, marele maestru maghiar Imre Balogh, s-a impus în faţa unor concurenţi puternici precum Mihai Grünberg şi Gabriel Grecescu.

„Din punct de vedere tehnic, rar am avut asemenea competiţii. Altfel, eu zic că suntem foarte fericiţi că la Oradea deja se continuă cu aceste turnee. Deja anul acesta am avut mai multe turnee de şah rapid şi de acest nivel", a precizat Alexandru Szel, arbitrul competiţiei.

Desfăşurat în sistem elveţian pe durata a nouă runde, turneul de şah rapid a avut un fond de premiere de 5000 de lei. Pentru această sumă s-au luptat 83 de sportivi.

„Valoarea şi nivelul condiţiilor oferite în Oradea sunte mult peste nivelul turneelor din România. E un turneu organizat la nivel european. Am încercat să ridicăm foarte mult ştacheta", a declarat Dan Raţ, directorul competiţiei.

În cursa pentru supremaţia juniorilor lupta s-a dus între Levente Ilonczai şi Alex Palii, iar primul a reuşit să se impună. La categoria veterani câştigător a fost desemnat Jozsef Forgacs, în timp ce competiţia feminină a fost dominată de Ştefania Sălăjan.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Pe aceeași temă