Un copil de 10 ani l-a învins pe campionul mondial la șah Magnus Carlsen

Data publicării:
Faustino Oro, un băieţel din Argentina în vârstă de 10 ani, a reuşit să îl învingă pe numărul 1 mondial la șah, Magnus Carlsen.
Faustino Oro, un băieţel din Argentina în vârstă de 10 ani, a reuşit să îl învingă pe numărul 1 mondial la șah, Magnus Carlsen. Foto: X

Faustino Oro, un băieţel din Argentina în vârstă de 10 ani, a reuşit să îl învingă pe numărul 1 mondial la șah, Magnus Carlsen, scrie News.ro.

Băiețelul a reuşit cea mai bună performanţă a tinerei sale cariere. Pe platforma internaţională Chess.com, copilul născut în 2013 a reuşit să-l învingă pe Magnus Carlsen, de cinci ori campion mondial.

Partida s-a jucat în modul "Bullet", în care jucătorii au la dispoziţie doar un minut.

Tânărul jucător, care a mânuit piesele albe, a reuşit să-l învingă pe marele maestru norvegian în 48 de mutări, marcând o etapă istorică în lumea şahului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Pe lângă această realizare, Faustino a devenit cel mai tânăr jucător care a obţinut titlul de maestru FIDE şi deţine în prezent cea mai bună clasare în rândul jucătorilor cu vârsta sub 10 ani.

Deşi acest rezultat nu garantează încă faptul că micuţul va deveni cel mai bun în disciplina sa, precocitatea sa aminteşte de cea a lui Carlsen.

La doar 13 ani, norvegianul a jucat împotriva marelui maestru internaţional Garry Kasparov, pe atunci cea mai importantă figură a şahului mondial.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri