Vestul ţării se colorează în portocaliu. Temperaturile ajung joi şi vineri la 40 de grade.

Data publicării:
caldura

Potrivit meteorologilor, în judeţele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Maximele termice anunţate de meteorologi vor fi cuprinse între 37 şi 40 de grade, chiar mai ridicate pe alocuri. 

În Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi în jumătatea vestică a Munteniei va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăşi 36...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Şi în Europa canicula face ravagii. Temperaturile de-a dreptul sahariene, pe alocuri cu 10 grade mai ridicate decât mediile multianuale, au dus la emiterea unui număr impresionant de avertizări. Autorităţile din Croaţia au emis coduri roşii pentru toate regiunile ţării în timp ce termometrele din capitala culturală a Hertegovinei, Mostar, au arătat valori de peste 40 de grade. Atmosfera este deosebit de încinsă şi în Austria, Slovenia şi Slovacia, în timp ce meteorologii din Ungaria, Muntenegru si Polonia extind de la o zi la alta avertizările adresate populaţiei precum şi numărul regiunilor afectate. În Italia, cele mai ridicate temperaturi, 38 de grade, s-au atins în Florenţa şi Bolognia, însă prognozele anunţă zile chiar şi mai fierbinţi până la sfârşitul săptămânii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri