Sari la conținut

Zeci de orădeni au pedalat pentru o cauză nobilă

Zeci de curajoși au înfruntat în weekend ploaia și temperaturile scăzute și au pedalat pentru o cauză nobilă, dar și pentru a-şi testa abilitățile. Competiția pe două roţi a fost organizată de o firmă de IT din Oradea care va dona toți banii adunați din taxa de înscriere fundației fostului fotbalist Mihai Neșu. Aceasta se ocupă de copiii cu diferite dizabilități neuromotorii.

Din cele 170 de persoane înscrise inițial la competiție, s-au prezentat aproximativ 50, de toate vârstele. N-au ținut cont de vreme și s-au echipat corespunzător ca să facă față ploii și traseului. Cei mai experimentați au luat startul la proba de 20 de kilometri, în timp ce alții au ales traseul de 10 kilometri.

"M-a adus spiritul de competiție și dorința de-a merge să văd cum este traseul pe ploaie. L-am făcut fără ploaie și a fost foarte ok", spune un participant.

Cicliştii s-au bucurat să afle că, prin participarea lor la competiție, pot să contribuie la o cauză umanitară.

"Am venit personal pentru chestia asta cu Mihai Neșu. Acesta este primul concurs la care particip, nu am mai participat la niciun concurs de acest gen."

"Îmi place să merg foarte mult cu bicicleta, pedalez mult și susțin genul acesta de activități. În plus, fiind un eveniment caritabil e un punct în plus pentru care aș face lucrul acesta."

"M-am bucurat când am văzut că toți banii se donează fundației și am vrut să și vin."

Cea care au pus la cale această competiție este o firmă de IT care încurajează sportul și inclusiv pe propriii angajați să facă mișcare. În plus, organizatorii au vrut să sprijine Fundația Sfântul Nectarie a fostului fotbalist Mihai Neșu, care oferă terapie pentru copiii cu dizabilități.

"N-am fi pornit acest eveniment fără gândul de-a avea zona socială, umanitară; ajutăm multe fundații în Oradea, grădinițe, școli, deci Fundația lui Mihai Neșu ne este foarte dragă, am vrut întotdeauna să-i ajutăm", explică Marcel Anghel, directorul firmei de IT.

Cei care au ajuns primii la linia de sosire au fost recompensați cu medalii și premii.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş