Acoperişul Colegiului Naţional „C.D. Loga" din Timişoara - reabilitat, după ani de amânare

Data publicării:
acoperis

Aşa se întâmpla la fiecare ploaie, iar cei aproape 1.000 de elevi ai liceului învaţă în aceste condiţii de cinci ani. În timp apa care s-a infiltrat a distrus pereţii, dar şi mobilierul.

Acum s-au găsit bani pentru reabilitare aşa că, în câteva luni, clădirea veche de peste 100 de ani va avea un acoperiş nou-nouţ.

Lucrările au început cu turnarea centurii de beton care are rolul de a susţine acoperişul întregii unităţi de învăţământ. În a doua etapă va fi verificată partea lemnoasă a acestuia care poate să fie refolosită, iar în ultima etapă va fi schimbat întreg acoperişul.

250.000 de euro va încasa constructorul pentru a-i scăpa pe elevi şi profesori de cursurile făcute printre picături. Lucrările sunt finanţate de Banca de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a Germaniei.

„În momentul de faţă lucrările sunt în grafic, s-a eliberat tot podul de la liceul Loga pe toate corpurile. De asemenea, s-au realizat golurile pentru turnarea centurilor de beton care urmează să îmbunătăţească structura acelui acoperiş", ne precizează Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei.

Unitatea de învăţământ a luat toate măsurile pentru ca lucrările de refacere a acoperişului să nu dea peste cap cursurile.

„Am făcut o reorganizare a căilor de acces şi pentru examenele naţionale am convenit cu constructorul să-şi suspende lucrările care produc zgomot în această perioadă şi nu va fi niciun fel de problemă din acest punct de vedere", anunță Mariea Ştefan, directorul Colegiului Naţional „C.D. Loga".

Potrivit proiectului, lucrările trebuie finalizate în iarna acestui an. Pe lista de reabilitare a unităţilor de învăţământ cu sprijin financiar german se află şi Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau".

reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrişcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri