Sari la conținut

Afacerile nemţeşti înfloresc în Banat. Vor fi construite hale pentru producția de echipamente auto

Terenul ce va fi luat în concesiune se află în Parcul Industrial Freidorf din Timisoara. Compania va construi hale pentru producerea unor echipamente pentru instalația de aer condiționat a autoturismelor. Parcela va fi concesionată de la autoritățile locale pe o perioadă de 25 de ani.

Compania din domeniul automotive îşi extinde activitatea după ce numărul comenzilor și al clienților au crescut, iar spațiul actual este insuficient.

„În ultimele luni, compania a primit noi proiecte, chiar și de la noi clienți, de exemplu suntem producător unic, la nivel global, de țevi de aer condiționat pentru Mercedes clasele E și C și, de aceea, zona de producție, de asamblare și de depozitare a devenit insuficientă", precizează Elena Tănasă, coordonator relaţii publice al companiei.

Concesionarea terenului va aduce în bugetul Timişoarei peste 2 milioane de lei. În plus, compania va face și angajări în noul spațiu de lucru. „Pe de o parte, există investiții noi, ceea ce înseamnă, evident, sume în plus la bugetul local, pe de altă parte se creează un nou post de locuri de muncă pentru cetățenii Timișoarei și cei din împrejurimi", spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.

Recent, municipalitatea a inaugurat și un incubator de afaceri, pentru IMM-uri, prin care speră să contribuie la dezvoltarea de noi afaceri și să aducă noi venituri în vistieria oraşului. „Este foarte bine că cei care au își drămuiesc bunurile și dezvoltă și altceva pe lângă. Cred că este esențial ca cine are bani să și investească", ne-a declarat Sorin Maxim, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Timișorenii cred că atragerea de noi investiții în capitala Banatului aduce numai beneficii: „Atrage tineretul să nu mai plece peste hotare la diferite munci care nu prea sunt... și cred că ar fi un plus pentru oraș", „Sunt bune pentru oraș pentru că crează locuri de muncă, pentru că oamenii au ce face, pentru că se dezvoltă orașul", „Normal că sunt benefice. Și benefice ar fi dacă ar fi mai multe, cât mai multe, să prospere orașul".

Lucrările la noile spații de lucru ale multinaționale vor începe la sfârșitul acestui an și trebuie finalizate în 12 luni. În prezent, compania are aproximativ 2.000 de angajați la linia de producție și asamblare a echipamentelor auto. După extindere, vor fi disponibile încă cel puțin 100 de joburi.

Reporter: Miodrag Hojda
Operator: Dan Șoșdean
Editor web: Călin Țenche