Sari la conținut

Comportament cu „etichetă regală"

Nu întindem niciodată mâna pentru a saluta un membru al Familiei Regale ci înclinăm puțin capul, sau, în cazul femeilor, facem o reverență. În prezența Altețelor Sale se poartă, în cazul bărbaților, costume de culoare închisă și neaparat cravată, iar femeile - costume în două piese sau rochii simple, în funcție de eveniment. Sunt numai două dintre codurile de bune maniere ce alcătuiesc "Eticheta regală", titlu dat şi cărţii lansate la Timişoara.

Alteţa Sa Regală Principele Radu de România:"De ce este acest comportament important? Pentru că mai întâi face o puternică impresie emoţională. Toată lumea care trece pragul Castelului Peleş sau pe cel al Palatului Elisabeta se inundă de emoţie".

Şi nu puţini au fost cei care s-au arătat interesaţi de... cum se pune o etichetă regală. Cartea "Eticheta regală" nu e însă doar un simplu ghid de conduită, acceptat de Casa Regală. Este povestea regalității românești, pusă pe hârtie de Sandra Gatejeanu Gheorghe, director de Protocol al Casei Majestății Sale Regelui Mihai I al României. Următorul volum din serie va fi dedicate sărbătorii Crăciunului.


Reporter: Caterina Ledrer
Operator: Adrian Ionescu
Editor Web: Răzvan Bulacu