Cum arată meniul unui Ajun regal, ce mâncăruri se vor afla, de Crăciun, pe masa Regelui Mihai

Data publicării:
masa prima 2

Organizată la demisolul Castelului de la Săvârşin, locul tradiţional de petrecere a sărbătorilor de iarnă pentru familia regală, masa de Crăciun de anul acesta este decorată cu crenguţe de brad ce vor să inspire o pădure din care ies personaje specifice sărbătorii.

”Sunt personaje precum Moş Crăciun, îngeri, colindători, paserele şi aşa mai departe. E un fel de lucru puţin mai magic în acest an”, ne spune Principesa Moştenitoare Margareta.

 
Principesa Moştenitoare a fost ajutată la decorarea mesei de către sora ei, Principesa Elena, un oaspete mai rar al Castelului de la Săvârşin. De la masă va lipsi însă, anul acesta, regina Ana rămasă în Elveţia din motive de sănătate. - Cu vă simţiţi aici? ”Minunat”, afirmă Principesa Elena. ”E minunat să fi în familie. Crăciunul este o sărbătoare foarte importantă”. - Nu veniţi aici în fiecare an... ”Nu în fiecare an, nu, dar am reuşit anul acesta”, adaugă Principesa Elena.


 
În ceea ce priveşte meniul din seara de ajun, Familia Regală va avea pe masă o noutate anul acesta. ”Gâscă la cuptor, umplută cu carne tocată de pui şi ficăţei şi rozmarin în salvie, prune uscate, lămâie, fructe confiate”, ne precizează Viorica Călin, bucătăreasă a Familiei Regale.


 
La desert se va servi piure de castane, dar şi plumpuding, o specialitate englezească specifică Sărbătorilor de Iarnă. În ziua de Crăciun, Familia Regală va degusta mâncăruri româneşti de sezon: sărmăluţe, caltaboşi, cârnaţi sau tobă. În ceea ce priveşte băutura, Regele Mihai va bea un vin roşu dulce, în timp ce restul familiei a preferat, anul acesta, un vin rose.

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri