Familia Regală şi-a primit colindătorii la Săvârșin

Data publicării:
rege colaj prima 1

Dubașii au colindat pentru prima dată Familia Regală la resedința sa din Bucuresti în 1940. Cu întreruperi, tradiția s-a păstrat de atunci, an de an, în curtea Castelului din Săvârșin. Cei prezenți la Săvârșin, acum, ne-au spus: ”E cel mai frumos Crăciun. Nici nu îmi imaginez sărbătorile în altă parte decât la Săvârşin, şi cum spunea şi domnul primar, suntem foarte privilegiaţi să vină Familia Regală în fiecare an aici”, - Cum vi s-au părut colindătorii? ”Ca în fiecare an, ne bucurăm că se mai păstrează tradiţiile de iarnă. Nu peste tot avem parte de aşa ceva”, ”Mulţi alţii poate că au posibilitatea să îşi colinde preşedintele, noi însă avem privilegiul să ne colidăm regele”.



”În fiecare an se schimbă câte ceva. Unii se lasă, alţii încep. Începători”, -Dar spiritul sărbătorii alături de rege a rămas? ”Tot acelaşi! E o plăcere şi o onoare să venim să îl colindăm în fiecare an”, ne mărturisește un dubaș din Săvârșin.

 

”În fiecare an este un moment special. Mai ales acum, s-a refăcut curtea cum aţi văzut şi nu mai sunt, pe jos, problemele cu noroiul. Şi au venit mai multe persoane. Am impresia că vin din ce în ce mai mulţi”, ne-a declarat Principesa Moştenitoare Margareta.

Gazdele i-au răsplătit pe colindători cu ceai cald şi cozonac .

reporter: Dan Codre
operator: Cristian Kovacs
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri