Funcţionari pe biciclete. Vehiculele pe două roţi vor putea fi folosite de orice angajat al Primăriei Timișoara, în timpul serviciului

Data publicării:
biciclete prima

Echipați cu cască de protecție și cu veste, angajații primăriei au pornit în prima tură demonstrativă spre Pădurea Verde pe bicicletele nou-nouțe achiziționate de municipalitate: ”Inițiativa este a colegilor de la Direcția de Mediu. Noi nu am făcut decât să onorăm invitația lor. Cred că este o aventură”.

Și tocmai această aventură urmează să fie repetată de angajații mai curajoși care preferă transportul pe doi roţi. Însă doar în timpul serviciului: ”O să ia bicicleta cine crede că poate să meargă cu ea. Presupun că nu o să meargă toată lumea sau doamnele în fustă”, ”Probabil că și pentru sănătate este bine să mergi să faci și o mișcare. Dar dacă poți șă spre serviciu să mergi, dacă îți permite ținuta de sport să fie și pentru serviciu, este ok”.

”Intenţia autorităților este să-i ajute pe angajaţii care trebuie să se deplaseze prin oraş, în interes de serviciu, la orele de vârf”, precizează Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Sunt diverse situații în care vor fi mult mai eficiente. Am să vă dau un exemplu. Deplasarea de la Primăria Municipiului Timișoara până la Parcul Copiilor care este la baza Podului Michelangelor, va fi mult mai ușor să mergem linie dreaptă cu bicicleta decât să circulăm cu mașina”, spune Adrian Bere, directorul Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara.

Cele zece biciclete, cinci pentru femei și cinci pentru bărbați, au si echipamente de protecţie, semnalizare şi sisteme sisteme antifurt. Valoarea totală a investiției a fost, potrivit autorităților locale, de peste 11.000 de lei.

reporter: Corina Sfia
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri