GALERIE FOTO. Explozie puternică într-un bloc din Reşiţa: o persoană decedată, altele rănite

Data publicării:
explozie prima







7 şi 30 de minute a fost ora dezastrului. În câteva secunde, blocul a fost grav afectat. Suflul exploziei a spart toate geamurile, a smuls zidurile şi le-a aruncat, pe unele, peste masinile parcate, pe altele tocmai în apartamentele blocului vecin. Deflagraţia a devastat complet şi un bar de lângă bloc.

Camerele de supraveghere ale localului au surprins momentul în care uşile de la intrare sunt făcute ţăndări. Oamenii îşi revin cu greu din spaimă. Întrebăm: care e apartamentul dumneavoastră? ”Uitaţi, unde e spânzurată perdeaua, de la 4 la 3”. - Şi mai e ceva întreg? ”Nu”. ”M-am sculat, am zis că mă duc la baie să iau un pahar de apă și, în momentul ăla, (a urmat - n.r.) o explozie foarte mare și toate au zburat acolo pe coridor”, ”Am simțit pe sub ușa de la dormitor suflul. Am văzut geamuri pe drum, în partea stângă se vedea un fum alb imens”.

explozie bloc resita 01
explozie bloc resita 01

În câteva minute, locatarii au fost evacuaţi. Răniţii au fost scoşi de pompieri, iar trei dintre ei au fost duşi de urgenţă la spital pentru că aveau arsuri grave. Ulterior, sub dărâmături, pompierii au găsit o femeie fără suflare. Cel mai probabil, spun specialiştii, cauza exploziei a fost o acumulare de gaze.

Autorităţile locale vor să deblocheze fonduri pentru a-i ajuta pe oamenii rămaşi fără acoperiş deasupra capului. Până atunci, locatarii caută cazare pe la rude şi prieteni. Bunurile lor vor fi păzite de poliţişti.

Vezi VIDEO: Explozia de la Reșița, surprinsă de camerele de supraveghere

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri