Modă dincolo de tipare, la Timişoara

Data publicării:
N18 EXPOZITIE HAINE icon

Haine "inteligente", "interactive"sau "ciudate". Astfel îşi descriu creatorii obiectele vestimentare care par mai degrabă opere de artă. Secretul produsului finit, spun artiştii, stă în proprietăţile incredibile care stau la baza materialului. Pe lângă arta de nișă, o parte din exponate au și efecte medicale benefice asupra celor care le poartă.

"Ne dăm seama de faptul că materialele textile se află atât în interiorul corpului uman, dar există şi hainele deştepte, cele care sunt în stare să transmită medicului starea de sanatate. Cea de-a treia secţiune este fototereapia, care va fi în stare să trateze boli foarte grave", spune Caroline David, curatorul expoziției.

Lângă un tricou care îşi schimbă culoarea în funţie de starea de spirit a celui care îl poartă sau o bluza ce purifică aerul, găsim şi fire de mătase care ar putea concura cu cele mai puternice metale. Una dintre cele mai inedite fibre este mătase unui păianjen din Madagascar. Firul din mătasea acestui păianjen prezintă o rezistenţă mai mare de cinci ori decât oţelul. Expoziția a fost prezentată în premieră la Paris, iar în perioada urmatoare va călători în lumea întreagă.

reporter: Adina Iriza
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri