Protest la Serviciul de Ambulanţă Arad. 30 de angajaţi au cerut demisia managerului

Data publicării:
ambulanta

”Nu! Gata! S-a terminat! Ajunge! Să ne părăsiţi, să ne lăsaţi! Ne-aţi umilit atâţia ani! Demisia! Demisia!” Chemat la discuţii de către angajaţii pe care îi conduce, managerul nu avut răbdare să le asculte revendicările şi s-a refugiat în biroul său. Nici la revenirea sa în curtea instituţiei, spiritele nu erau cu mult mai calme: ”S-a depăşit demult limita de toleranţă şi suportabilitate şi ne este vădit imposibil de a continua să muncim alături de aceşti doi tirani! Huooo!”

”Aceşti oameni care lucrează la salvare şi care înainte au format o familie au rămas o familie. Chiar dacă au fost oropsiţi, chiar dacă au fost decimaţi. Ei, am reuşit să îi strâng. Cu frică. Ştiţi câtă frică au de el?”, spune Mircea Bencecan, asistent Serviciul de Ambulanţă Arad.

”Avem... să zic aşa un stres din prisma meseriei la care se adaugă acel stres permanent fiindcă nu ştii dacă cumva nu te exprimi cum trebuie, dacă cumva faci un gest care se interpretează greşit, automat te aştepţi la sancţiuni”, spune Gabriel Miklos, medic la Serviciul de Ambulanţă Arad.

Medicii şi asistenţii care au participat la protest susţin că managerul Serviciului de Ambulanţă a instalat camere video peste tot şi că îi urmăreşte pentru a-i sancţiona pentru tot felul de nimicuri. Cei care se împotrivesc sunt persecutaţi şi retrogradaţi la munci cu mult sub calificarea lor. ”Ca urmare a atitudinii şi a faptului că am încercat să îmi apăr punctul de vedere am fost trimisă pe un alt post care nu făcea obiectul activităţii mele, respectiv ca dispecer”, precizează medicul Loredana Precum.

”Suntem puţini. Am rămas, ne putem număra pe degete. Oamenii au plecat! Oamenii au plecat. Nu au îndurat regimul de teroare care s-a impus. Colegii au plecat şi şi-au găsit de muncă în altă parte, alţii preferă încă să stea fără servici”, afirmă Cristian Oprea, asistent.

În faţa acuzelor, managerul adoptă o atitudine indiferentă. El a dat vina pe organele statului pentru problema de la Arad. ”Faptul că numărul de personal este redus şi volumul de activitate este crescut este foarte adevărat. Dar acest lucru nu se întâlneşte doar la nivelul serviciului de ambulanţă Arad”, susține Roberto Schill, managerul Serviciului de Ambulanţă Arad.

Pe tot parcursul protestului, activitatea Serviciului de Ambulanţă Arad nu a fost perturbată în niciun fel, personalul aflat la muncă a asigurat toate urgenţele care ar fi putut interveni. Protestatarii au înaintat cererile lor atât Prefecturii Arad cât şi Ministerului Sănătăţii. Ei ameninţă că vor demisiona în bloc dacă mangerul Serviciului de Ambulanţă nu îşi va da demisia.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri