Sari la conținut

Se caută înlocuitor pentru Dan Alexa la ACS Poli. Agreată de mai multă lume, varianta Cosmin Contra a picat

„Îmi pare foarte rău pentru Dan, pentru că e un antrenor tânăr, cu care eu am colaborat foarte bine. Și cred că puteam să avem rezultate!", ne-a declarat Daniel Stanciu, manager sportiv la ACS Poli Timișoara.

Prima variantă vehiculată a fost cea a aducerii lui Cosmin Contra, ultima dată la Guangzhou R&F.

„Prima opțiune a tuturor a fost Cosmin Contra. Cu el am discutat au cel mai mult în aceste zile. El este, știți foarte bine, într-un litigiu cu clubul chinez, deci nu poate veni", anunță Daniel Stanciu.

Alte „piste" pe care mai merg oficialii lui ACS sunt Dorinel Munteanu, Cristi Pustai, Petre Grigoraș și Alin Artimon, fiecare dintre aceștia liberi de contract. Managerul sportiv al clubului dă asigurări că echipa va avea un nou antrenor până la mijlocul săptămânii:

„Până mâine trebuie să luăm o decizie. V-am zis că am făcut o listă cu cei din Consiliul Director, cu președintele Liviu Anton. Ne-am consultat cu cei care investesc la echipă și urmează ca până deseară să luăm o decizie".

Dan Alexa a lăsat-o pe ACS Poli pe locul 12 în Liga 1, cu doar 5 puncte acumulate după primele 8 etape şi cu cel mai slab atac, doar patru goluri marcate. El preluase conducerea tehnică a echipei ACS Poli Timişoara în martie 2014. Gruparea de pe Bega e a doua din Liga I care își schimbă antrenorul în acest sezon, după FC Voluntari.

Florin Marin, favorit să preia ACS Poli

UPDATE. Conducerea lui ACS Poli Timișoara s-a mișcat rapid după demisia lui Dan Alexa. ACS Poli Timișoara ar putea fi condusă de pe banca tehnică de Florin Marin.

Deși nu se afla, inițial, pe lista posibililor înlocuitori ai lui Dan Alexa, tehnicianul de 62 de ani are mari șanse să devină noul antrenor al bănățenilor. Marin și-a prezentat astăzi demisia de la Rapid București, cu doar o săptămână rămasă până la startul noului sezon al ligii secunde. Tehnicianul preluase gruparea bucureșteană în vară, odată cu numirea lui Ovidiu Burcă în calitate de președinte. Florin Marin a retrogradat la finele sezonului trecut cu Oțelul Galați. Experimentatul antrenor mai are în CV echipe precum Astra Giurgiu, Ceahlăul Piatra Neamț, Dinamo, Petrolul sau FC Național. Favorit să preia banca tehnică a giuleștenilor este chiar Dan Alexa, care s-ar afla la a doua experiență în liga secundă.

Reporter: Claudiu Sav
Operator: Andrei Marina
Editor web: Călin Țenche