Sunt angajați care muncesc la 60 de grade Celsius. Unde? La Aeroportul Internaţional Timișoara!

Data publicării:
avioane 3 1







Marius Truică e unul dintre cei responsabili de aterizarea și decolarea aeronavelor pe Aeroportul Internaţional Timișoara.
Munca sa nu e deloc ușoară, mai ales că jumătate din cele 12 ore de lucru le petrece în aer liber, în apropierea unor avioane cu motoarele turate la maximum. ”În spatele avionului, dacă are motoarele pornite, temperatura poate ajunge şi la 60-70 de grade celsius”, ne explică el.

Cel mai bun prieten îi este apa rece, iar fiecare minut pe care îl poate petrece în apropierea unui aparat de aer condiționat este savurat la maximum.

O misiune la fel de... fierbinte au și cei care sunt responsabili de încărcarea şi descărcarea bagajelor pe Aeroportul Internaţional Timișoara.

Dinu Vergică, angajat al Aeroportului Internaţional Timișoara, apreciază: ”Dacă afară sunt 38 de grade, acolo, cu reflecția de la platformă sunt 40-50, că nu le-am măsurat”

În total, din cei 200 de angajați ai Aeroportului Internaţional Timișoara, 50 intră în contact direct cu codul portocaliu de caniculă.”Orele de stat pe platformă se suplimentează, aceștia au dublă cantitatea de apă, adică 4 litri pe zi, de asemenea au echipamente de protecție. Nu e o muncă ușoară”, afirmă Roxana Manasia, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Timișoara.

Şi tocmai pentru că muncă lor nu e deloc uşoară în această perioadă, angajații Aeroportului Internaţional Timișoara primesc zile libere la sfârșitul lunii.

reporter: Gerhald Ernst
operator: George Ștefăniță
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri