Sari la conținut

Victorie, după un final de infarct. Universitatea Goldiş ICIM Arad - Valosun Brno 82-78, în Cupa Europei Centrale

Arădencele au început bine și au câștigat detașat primul sfert, cu 29 la 13. În următoarele două sferturi s-au relaxat uşor şi, pe final, erau să provoace o surpriză neplăcută celor 500 de fani. Atunci, oaspetele au recuperat o diferenţă de 14 puncte şi au egalat scorul pe tabelă când mai erau doar două minute de joc.

”Astăzi am controlat foarte bine primele 15 minute ale jocului, am fost chiar impresionat de modul în care am jucat atât în defensivă cât şi în ofensivă... şi după aia ne-am relaxat. Şi nu putem face asta!”, spunea Jose Araujo, antrenorul celor de la Universitatea Goldiş ICIM Arad.

S-a încheiat, până la urmă, 82 la 78, arădencele arătând pe final că nu mai sunt echipa emotivă ce a pierdut în ultimele două luni meciurile importante de pe teren propriul cu rivalele din România. Cea mai bună marcatoare de la ICIM a fost canadianca Katherine Plouffe cu 20 de puncte, urmată de Meighan Simmons, care a reuşit 17 puncte.

”Am întors atacurile de multe ori, apărarea nostră a fost când sus, când jos pe parcursul meciului. Trebuie doar să fim consecvenţi pentru că atunci când va începe play-off-ul trebuie să fim consecvenţi. Aşadar trebuie doar să continuăm să jucăm tare şi să obţinem victoria pentru restul sezonului”, spune Meighan Simmons, de la Universitatea Goldiş ICIM Arad.

Oaspetele au rămas cu regretul că nu au putut întoarce rezultatul în ultimele minute de joc. ”Cred că echipa română a jucat foarte fizic, foarte agresiv şi... cred că ne-a lipsit un pic norocul pe final, am fi putut să ne intre câteva aruncări şi... dar cred că a fost un joc bun!”, spunea Katerina Sedlakova de la Valosun Brno.

În urma acestei victorii, arădencele obțin, matematic, calificarea între cele mai bune patru echipe ale Ligii Europei Centrale. Câștigătoarea va fi decisă în cadrul unui turneul final care se va desfășura în perioada 7-8 martie.

Reporter: Dan Codre
Operator: Cristian Kovacs
Editor web: Călin Țenche