Sari la conținut

Viitorul ACS-ului: deplasare de 6 puncte

O înfrângere în faţa Viitorul Constanța înseamnă apropierea timişorenilor de retrogradare. Dar jucătorii lui ACS nu iau în calcul decât victoria, care i-ar îndepărta de zona fierbinte a clasamentului.

Dan Alexa, antrenor ACS Poli Timișoara: "Este un meci foarte important, e un meci de 6 puncte. Este o contracandidată a noastră la retrogradare și practic astea sunt meciurile care contează cel mai mult pentru noi".

Viitorul e pe locul 17 în Liga I, cu 23 de puncte, dar la doar trei puncte distanţă de ACS Poli, care ocupă locul 12. Jucătorii bănăţeni sunt conştienţi de situaţia în care se află.

Cristi Boldea, jucătorul lui ACS Poli Timișoara ne-a declarat:  "Trebuie să câștigăm. Pentru noi este, dacă vrem ca lucrurile să meargă bine și în continuare pentru că deja lupta s-a strâns. Echipele sunt acolo la diferențe de 2-3 puncte. După un singur meci poți ajunge sub linie. Cu o victorie, cred eu, putem respira în continuare". 

Staff-ul tehnic este convins că echipa trebuie să treacă peste blocajul mental în care se află, iar un gol care să le aducă punctele puse în joc ar însemna şi ieşirea din pasa slabă prin care trece.


"Trebuie să le ridic moralul. Echipa are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a se descătușa. Important este să iau puncte, important este să ne revenim pentru că jucătorii pot mult mai mult decât am arătat în ultimele meciuri", a mai declarat antrenorul Dan Alexa.

La timişoreni, Ersin Ahmetovic are probleme personale şi s-a dus de urgenţă acasă, în timp ce Popovici şi Mansour sunt suspendaţi. În schimb, în echipă va reveni Gorobsov, care şi-a ispăşit etapele de suspendare. Meciul dintre Viitorul Constanța și ACS Poli Timișoara se joacă sâmbătă, de la ora 19 și va fi transmis în direct de Digisport.

reporter: Miodrag Hojda
operator: Viorel Jiva
editor web: Răzvan Bulacu