Sindromul de hiperstimulare ovariană este un răspuns exagerat al organismului la excesul de hormoni. Cum se manifestă

Data publicării:
dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie

Aproximativ o treime din femeile care apelează la fertilizarea in vitro dezvoltă sindromul de hiperstimulare ovariană. Cum se manifestă, care sunt factorii de risc și în ce constă tratamentul, discutăm cu dr. Alice Barbu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

 

Sindromul de hiperstimulare ovariană este un răspuns exagerat al organismului la excesul de hormoni. Apare, de obicei, la femeile care urmează un tratament hormonal pentru a stimula ovarele să producă mai multe ovule. Stimularea este necesară pentru fertilizarea in vitro, dar uneori duce la inflamația ovarelor, care devin dureroase. Sindromul se mai poate manifesta și prin senzație de balonare, vomă, diaree, creștere rapidă în greutate și dificultăți de respirație.

Este bine ca femeile și bărbații care suferă de infertilitate să aleagă un centru de fertilizare in vitro cu dotări de nivel internațional și o echipă medicală de top. Analizele amănunțite și procedurile moderne, alături de experiența medicului, asigură buna desfășurare a programului de fertilizare. La centrele moderne de fertilizare, pacienții au la dispoziție mai multe tipuri de proceduri, din care medicul o alege pe cea potrivită pentru fiecare cuplu.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri