Sari la conținut

ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Pentru ce au votat liderii politici de la Chișinău

Este un vot istoric pentru locuitorii Republicii Moldova, care trebuie să decidă parcursul ţării lor - spre est, către Rusia sau către vest, spre Uniunea Europeană. Pentru liderii pro-europeni de la Chişinău, situaţia pare simplă.

Sunt sigur că cetăţenii Republicii Moldova vor decide ca ţara să-şi construiacă un viitor european, în care să trăiască liber”, a spus Vlad Filat, liderul PDLM.

Votăm pentru acele forţe care ne vor conduce pe calea cea corectă”, a spus și președintele Nicolae Timofti.

O cale pe care şi-o doreşte şi actualul premier al Republicii Moldova, care speră că ţara sa îşi va continua parcursul european.

Am urcat în tren, trenul a pornit din gară, dar încă nu e pe calea ireversibilă. Vreau să sper că mâine dimineaţă când ne vom trezi vom vedea că nu am ratat această şansă”, a declarat Iurie Leancă.

A fost, de altfel, un vot emoţionant pentru liderul Executivulului de la Chişinău.

Băiatul mai mic a făcut 18 ani, am avut emoţii, dar s-a descurcat, nu l-am întrebat cu cine votează, e om liber şi cu o gândire mai critică decât cei mai în vârstă”, a mai spus Iurie Leancă.

Liderul Partidului Comuniştilor crede că Republica Moldova ar trebui să îndrepte într-o altă direcţie.

Am votat pentru ca Moldova să scape de acele probleme, de corupţie, de mafia care a împrejurat Moldova. Sper să fie ceva clar pentru Moldova, dar nu am speranţe prea mari”, a spus Vladimir Voronin.