ALEGERI ÎN REPUBLICA MOLDOVA. Pentru ce au votat liderii politici de la Chișinău

Data publicării:
urna vot moldova captura

Este un vot istoric pentru locuitorii Republicii Moldova, care trebuie să decidă parcursul ţării lor - spre est, către Rusia sau către vest, spre Uniunea Europeană. Pentru liderii pro-europeni de la Chişinău, situaţia pare simplă.

Sunt sigur că cetăţenii Republicii Moldova vor decide ca ţara să-şi construiacă un viitor european, în care să trăiască liber”, a spus Vlad Filat, liderul PDLM.

Votăm pentru acele forţe care ne vor conduce pe calea cea corectă”, a spus și președintele Nicolae Timofti.

O cale pe care şi-o doreşte şi actualul premier al Republicii Moldova, care speră că ţara sa îşi va continua parcursul european.

Am urcat în tren, trenul a pornit din gară, dar încă nu e pe calea ireversibilă. Vreau să sper că mâine dimineaţă când ne vom trezi vom vedea că nu am ratat această şansă”, a declarat Iurie Leancă.

A fost, de altfel, un vot emoţionant pentru liderul Executivulului de la Chişinău.

Băiatul mai mic a făcut 18 ani, am avut emoţii, dar s-a descurcat, nu l-am întrebat cu cine votează, e om liber şi cu o gândire mai critică decât cei mai în vârstă”, a mai spus Iurie Leancă.

Liderul Partidului Comuniştilor crede că Republica Moldova ar trebui să îndrepte într-o altă direcţie.

Am votat pentru ca Moldova să scape de acele probleme, de corupţie, de mafia care a împrejurat Moldova. Sper să fie ceva clar pentru Moldova, dar nu am speranţe prea mari”, a spus Vladimir Voronin.   

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri