Pregătirile pentru gala Oscar, pe ultima sută de metri

Data publicării:
olivia nita la dolby

Gala Oscarurilor este, incontestabil, cea mai urmărită sărbătoare a filmului. Şi o actriţă româncă a pătruns în culisele acestui spectacol inegalabil. Olivia Niţă, faimoasă şi în Statele Unite pentru rolul din serialul „Tovarăşul miliţian”, a filmat la pregătirile pentru noaptea premiilor Academiei americane pe care le veţi putea urmări la Digi24 şi Digi Film. Vedeţi în continuare cum descrie cineva obişnuit cu lumea filmului atmosfera electrizantă de la teatrul Dolby.

Olivia Niţă – actriţă: „Mă bucur enorm că am ocazia să împărătşesc din atmosfera din Los Angeles. Pregătirile sunt pe ultima sută de metri, e cea mai importantă noapte din industria filmului. În spatele meu e covorul roşu pe care vor păşi cele mai mari staruri ale lumii. Va fi o sărbătoare a filmului, a modei şi a strălucirii. Toată lumea e entuziasmată şi curioasă de cine vor fi câştigătorii”.

Citiți și: Un film despre milițieni și România comunistă făcut la Hollywood. Ce povestește Olivia Niță, una din protagoniste

De altfel, a început numărătoare inversă pentru cel mai aşteptat moment al anului în industria cinematografică - decernarea Premiilor Oscar, care va fi în direct la Digi24 şi DigiFilm, în exclusivitate pentru România. La Hollywood, în faţa teatrului Dolby, toate pregătirile pentru marea seară a filmului sunt gata. Locul a atras deja mulţi turişti dornici să vadă unde se vor aduna cele mai mari stele ale cinematografiei mondiale. Stiliştii se aşteaptă la o explozie de culoare pe covorul roşu şi la ţinute cu totul diferite faţă de cele purtate de celebrităţi la Globurile de Aur. Atunci, cele mai multe staruri s-au îmbrăcat în negru, pentru a denunţa abuzurile sexuale la care sunt supuse femeile din industria filmului.

Atenţia lumii întregi se va îndrepta către teatrul Dolby din Hollywood, unde a avut loc fiecare gală a premiilor Oscar din 2002 şi până acum. Clădirea este închiriată de săptămâni bune de Academia Americană de Film pentru pregătirea celei mai importante seri a cinematografiei mondiale. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, mai ales că anul acesta este şi o ediţie aniversară, cea cu numărul 90. Sutele de lumini şi proiectoare sunt pe poziţie, decorul este la locul lui, iar celebrul covor roşu a fost întins. Din păcate, vremea la Hollywood a fost ploioasă, aşa că mai tot ce era în aer liber a fost acoperit. Chiar şi aşa, turiştii au venit în număr mare să arunce o privire.

„Când mi-am luat biletele, am aflat că este weekendul Oscarurilor. Aşa că am trecut şi o vizită aici pe agenda mea. Sunt foarte entuziasmată de Oscaruri. Mă uit la toate filmele. Este distractiv”, spune o turistă.

Unii vizitatori au zis că acum este momentul ideal să vadă locul pe unde vor defila vedetele de cinema, deoarece în timpul galei nu vor putea să se apropie: „Ne vom uita de acasă. Este cel mai bun loc. Traficul pe aici este o nebunie. Să găseşti un loc de parcare este groaznic. Cred că cel mai bine e de acasă”.

 

Ce ținute vor avea starurile

O mare aşteptare este şi în privinţa ţinutelor pe care le vor purta starurile. În ultima perioadă, actriţele au folosit moda pentru a denunţa agresiunile sexuale din industria cinematografiei. Vedetele s-au îmbrăcat în negru la Globurile de Aur şi la Premiile BAFTA, dar se pare că altfel vor sta lucrurile la ceremonia Oscarurilor.

„Cred că vom vedea o mulţime de culori strălucitoare. Cred că, în acest an, ceremonia Oscarurilor va fi mai mult despre sărbătorire decât despre momente sumbre, ca la Globurile de Aur”, spune Dustin Zuber, specialist în design vestimentar.

Galbenul şi rozul par să fie culorile la putere în acest an, la ceremonia Oscarurilor.

„Un aspect important pe care trebuie să-l iei în calcul este faptul că vei fi îmbrăcat în acea ţinută timp de 10 ore, aşa că un aspect important este confortul. Dincolo de asta, trebuie să iei în calcul silueta ta, ce fel de culori ţi se potrivesc... Aceasta este un fel de finală a galelor cinematografiei, aşa că trebuie să faci o impresie bună”, spune Dustin Zuber.

Defilarea starurilor pe covorul roşu este considerată de specialişti un eveniment în sine, dincolo de gala de decernare a premiilor şi este aşteptat de toată industria de modă.

Citiți și: Premiile OSCAR® 2018. Ceremonia e transmisă în această noapte, cu sunet original, de Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri