Sari la conținut

JO 2016 | Judo: Corina Căprioriu a ratat șansa unei medalii la Rio

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 22.55Încă o medalie ratată de România. Din nefericire, Corina Căprioriu a pierdut şi finala pentru bronz, astfel că delegaţia noastră rămâne fără medalie. În finala cu Telma Monteiro (Portugalia), sportiva noastră nu a mai fost la fel de proaspătă, ca urmare a semifinalei care s-a decis în prelungiri. Pe final, sportiva lusitană a refuzat lupta, astfel că reprezentanta tricolorilor nu a putut să remonteze handicapul dat de un „yuko”.


ACTUALIZARE 22:25 - Waza-ari pentru Silva, după aproximativ șapte minute de joc. Brazilianca merge în finală, unde o va întâlni pe mongola Sumiya Dorjsuren. Corina Căprioriu va lupta pentru medalia de bronz. 


ACTUALIZARE 19:15 - Judoka română Corina Căprioriu s-a calificat în semifinalele categoriei 57 kg, luni, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce a învins-o rapid pe taiwaneza Lien Chen-Ling.  

Căprioriu, vicecampioană olimpică în 2012, la Londra, a câștigat după doar 37 de secunde, prin ippon, surprinzându-și adversara.  


În sferturile de finală, Corina Căprioriu se va duela cu Cheng-Ling Lien (Taiwan), iar învingătoarea se va califica în semifinale.

Semifinalele şi meciurile din recalificări pentru medalia de bronz vor avea loc luni seară, începând cu ora 21.30.

Judoka Andreea Chiţu a fost învinsă, duminică, de sportiva braziliană Erika Miranda în prima luptă din recalificări, la categoria 52 de kilograme, ratând astfel calificarea decisivă pentru medalia de bronz. Anterior, în grupa A, Chiţu a trecut de iberica Laura Gomez prin ippon, dar în sferturile de finală a pierdut prin yuko în faţa sportivei italiene Odette Giuffrida.

De asemenea, sâmbătă, în prima zi a competiţiei de judo, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al categoriei 48 de kilograme de europeană en-titre, Charline van Snick (Belgia), după nici două minute, prin ippon.

România mai este reprezentată la judo de Daniel Natea (plus 100 kg, în 12 august).

La ultima ediţie a JO, Londra 2012, România a obţinut două medalii, ambele de argint, prin Alina Dumitru (48 kg) şi Corina Căprioriu (57 kg).

Jocurile Olimpice de la Rio sunt programate în intervalul 5-21 august, iar România este reprezentată de 96 de sportivi în 15 discipline.